“What in the World” Quiz WINNER – Week of Dec 21

“What in the World” Quiz

Congratulations to this week’s “What in the World” quiz winners who will be entered in a drawing for a prize at the end of the month.

Basic RGB

Week of December 21st Winner

Dick Bowers

Well done!

Monthly Prize Drawing/Announcement following the November 30th quiz.

CMHOF prize membership

This month’s prize is the gift of a Friends and Family membership to the Country Music Hall of Fame in Nashville.  The membership, valued at $100.00, is valid for one year and the benefits include:

UNLIMITED admission to the museum galleries and Taylor Swift Education Center for TWO named adults and children ages 12 and under in your household.
FREE access to hundreds of museum programs, including weekely songwriter sessions, instrument demonstrations, film screenings, and family programs.
EXCLUSIVE member exhibit previews and special events, including the member appreciation concert The Big Gig.
COMPLIMENTARY 2 single-visit admission tickets for guests.
DISCOUNTED tours of Historic RCA Studio B, home of 1,000 hits, and Hatch Show Print, Nashville’s legendary letterpress shop.
10% DISCOUNT at The Museum Store, Circa, Hatch Show Print store, Bajo Sexto, and Two Twenty Two Grill.
SUBSCIPTION to Inside the Circle email newsletter and montly postcards.

We thank the Country Music Hall of Fame for their support of global affairs awareness and education in the community.

Check for the answers below. How did you do?

DON’T FORGET TO SHARE THE QUIZ, ESPECIALLY WITH STUDENTS WHO MAY BE PARTICIPATING IN THE TN WORLD AFFAIRS COUNCIL ACADEMIC WORLDQUEST.

Check your global affairs awareness every week with ten questions taken from news reports over the previous week. In addition to reporting in a variety of sources we highlight them on Twitter — @TNWAC #tnwacquiz. Follow us @TNWAC to keep up with global developments and Council events.

To get in on the quiz make sure you’re getting TNWAC emails (here’s the free subscription link: http://eepurl.com/gt6dn) and make sure you’re following @TNWAC on Twitter.

Good luck!

We depend on you — Join / Donate / Volunteer

Logo TNWAC

 

“What in the World” Quiz – Dec 21, 2015

1. The World Internet Conference opened in which country this week?

A. Japan
B. UK
C. China
D. South Africa

https://espresso.economist.com/c2cc4243fe2575474d57dfe7380fc9ef

2. From The Economist: “The leaders of two parliaments, representing one country with no government, met […] to draft a plan for bringing about a united administration”; to which country does this article refer?

A. Somalia
B. Yemen
C. Western Sahara
D. Libya

https://espresso.economist.com/5fe03973234662ce1685f6f169a65d53

3. EU leaders unanimously voted down reforms that would require that EU immigrants to which member nation wait four years to claim housing benefits and tax credits?

A. France
B. UK
C. Croatia
D. Denmark

https://espresso.economist.com/d97c38fa3bb930e0ed5851ce9b771671

4. Which nation was found to have violated a nuclear test ban in October by firing a missile capable of carrying a nuclear warhead?

A. Iran
B. Israel
C. India
D. Pakistan

http://www.reuters.com/article/us-iran-missiles-un-exclusive-idUSKBN0TY1T920151216

5. The UN Security Council met this week to discuss which tactic in the fight against ISIS?

A. Airstrikes
B. Ground operations
C. Psychological operations
D. Financial attacks

https://espresso.economist.com/e6d3c39b6a0b17087b71f1e72a7602f3

6. The Council on Foreign Relations released a report on the 2016 U.S. presidential candidates and their stances on various issues. Which of the following candidates does not oppose the reestablishment of diplomatic relations with Cuba?

A. Senator Ted Cruz
B. Mr. Donald Trump
C. Senator Marco Rubio
D. Governor Chris Christie

http://www.cfr.org/campaign2016/?cid=soc-twitter-in-campaign_2016-121615#/

7. This week which world leader held their annual end-of-the-year press conference, which normally lasts a minimum of four hours?

A. Kim Jong-eun
B. Vladimir Putin
C. Xi Jinping
D. Nicolas Maduro

https://espresso.economist.com/ce380c49066eb582611816ab49e62561

8. Prime ministers of these two nations met last week to discuss infrastructure improvements, in response to China’s so-called Silk Road initiative.

A. Australia and India
B. Japan and India
C. Indonesia and India
D. South Korea and India

http://carnegieendowment.org/2015/12/15/raja-mandala-new-way-to-act-east/in52

9. Which of the following events happened on December 17, 2010?

A. A 7.0-magnitude earthquake hit Haiti
B. Polish President Lech Kaczynski died in a plane crash
C. The ash from an erupting volcano in Iceland closed airports across Europe
D. Mohammed Bouazizi set himself on fire in Tunisia, prompting the Arab Spring

http://www.cfr.org/middle-east-and-north-africa/arab-uprisings-five-years/p37375?cid=soc-twitter-in-arab_uprisings_slideshow-121815#!/p37375?cid=soc-twitter-in-arab_uprisings_slideshow-121815

10. The UN refugee agency released a report this week stating that in 2015 the number of forcibly displaced people could reach its highest point ever, at over _________ .

A. 20 million
B. 40 million
C. 60 million
D. 80 million

http://www.globalpost.com/article/6707889/2015/12/18/refugee-crisis-around-world-pretty-much-worse-ever

ANSWERS

1. C
2. D
3. B
4. A
5. D
6. B
7. B
8. B
9. D
10. C

~~~

To get in on the quiz make sure you’re getting TNWAC emails (here’s the free subscription link: http://eepurl.com/gt6dn) and make sure you’re following @TNWAC on Twitter.

THANKS TO THE SPONSORS OF THE TNWAC WEEKLY QUIZ

Country Music Hall of Fame, Nashville

cmhof-logo-round

~~~

Logo TNWAC

 

FOLLOW US ON TWITTER @TNWAC

The Tennessee World Affairs Council is a nonprofit (501c3), nonpartisan educational charity based in Nashville that works to build understanding of global issues in our communities. Learn more about the Council and find how you can join, donate and volunteer at: www.TNWAC.org  — Join / Donate / Volunteer

Logo TNWAC 480x151

Leave a Reply